Notícies

1

Jornades d’urbanisme i gènere a Tetuan.

El 14 d’octubre el projecte Camina Tamshi es va presentar a la trobada sobre urbanisme i gènere organitzada per l’associació Assaida Al Horra a Tetuàn. Jihad El Kjikji, tècnica de l’Ajuntament de Gueznaia, va presentar el projecte en representació de tot l’equip.

ct-1 ct-2

5

Camina Tamshi premiat a X premis AJAC.

Aquest any 2016, els Premis AJAC celebren els seus 20 anys de vida reconeixent, bianualment, el treball d’arquitectes joves en diferents àmbits: arquitectura, urbanisme, recerca, difusió de l’arquitectura, emprenedoria. En aquesta desena edició, el projecte Camina Tamshi ha resultat premiat en la categoria B2. Urbanisme / Paisatge. No Realitzat. Felicitats a totes les persones que han participat al projecte! el proyecto!

10

Disponible la versión digital de guia de recomendaciones urbanas con perspectiva de gènero

 

¡Ya podéis consultar la versión digital de la guía de recomendaciones urbanas con perspectiva de género para Gueznaia!

Este documento es fruto de un proceso de nueve meses en los que se ha llevado a cabo un análisis urbano y social conjuntamente con las vecinas y las personas técnicas locales. Se ha tratado de dar solución a las necesidades detectadas en forma de recomendaciones para la redacción, la revisión y/o evaluación de proyectos urbanos que se lleven a cabo en el municipio.

 

Camina Tamshi. Recomanacions urbanes amb perspectiva de gènere

10

Visita del partenariat de Tanger a Barcelona

Els passats 2, 3 i 4 de juliol, el partenariat de Tanger va visitar Barcelona per assistir a la presentació del document final de recomanacions “Camina Tamshi. Recomanacions urbanes amb perspectiva de gènere” i a l’acte de cloenda oficial del projecte. Durant la seva estada es van realitzar recorreguts per diferents parts de la ciutat de Barcelona per visitar bones pràctiques urbanes, com el passeig de Sant Joan, el Forat de la vergonya o la intervenció urbana al voltant del mercat de Santa Caterina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

Cloenda Camina Tamshi

El 3 de juliol a les 10.00h tindrà lloc l’acte de cloenda del projecte Camina Tamshi: Urbanisme, gènere i cooperació de la convocatòria de Cooperació al Desenvolupament 2014 de la Diputació de Barcelona a la Sala Can Serra, Rambla Catalunya 126, Barcelona.

Es presentarà el treball dut a terme des de l’octubre del 2014 fins el juny de 2015 al municipi de Gueznaia, a la regió de Tanger-Tetouan, i als municipis de Gavà i Granollers de la província de Barcelona. Com a resultat final es presentarà “Camina Tamshi: Recomanacions urbanes amb perspectiva de gènere”, una eina dirigida a personal tècnic del municipi de Gueznaia. Les recomanacions permeten comprovar l’aplicació transversal de la perspectiva de gènere en els projectes urbans del municipi, tant dels existents com dels que es planifiquen, des de la gestió, la conciliació, la relació, l’autonomia i la representativitat.

PROGRAMA:

10.00h Presentació de l’acte

10.15h Taula rodona

  • La transversalitat de gènere aplicada a les polítiques públiques.
  • Polítiques urbanes i projectes urbans amb perspectiva de gènere.
  • Participació ciutadana igualitària entre dones i homes.

10.45h Camina Tamshi. Urbanisme, gènere i cooperació.

11.30h Clausura

12.00h Pica-pica

PRESENTEN L’ACTE:

  •  Diputació de Barcelona
  • Àrea d’igualtat de l’Ajuntament  de Gavà
  • Àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Granollers
  • Montanermuxí Arquitectes
  • Associació Equal Saree

INSTITUCIONS CONVIDADES:

  •  Commune urbaine Gueznaia, Tanger
  • Conseil Regional de Tanger-Tétouan
8

Un petit resum de Gueznaia 3

Les nostres companyes Helena i Julia acaben de tornar del Marroc molt satisfetes dels resultats de l’última estada de treball, Gueznaia 3, que ha tingut lloc del 05 al 08 de maig 2015. Juntament amb el servei tècnic del municipi de Gueznaia han revisat el document final del projecte per adaptar al màxim el contingut de les recomanacions urbanes a la realitat i necessitats del municipi.

Tot i que el projecte no està finalitzat, s’ha aprofitat l’estada de treball per fer la clausura del projecte Camina Tamshi al Marroc comptant amb la presència dels socis locals, una gran part de les veïnes de Gueznaia que van participar als tallers de la segona estada i representants d’associacions feministes i de desenvolupament social.

A partir d’ara posarem tota l’energia en la producció del document final. Ben aviat us explicarem com l’enfoquem!

15

Ja pots visitar Femme el Parc!

Ja es pot visitar la instal·lació Femme el Parc al parc municipal de la Torre Lluc de Gavà que estarà fins el dia 30 de març. L’acte d’inauguració, celebrat el dissabte 7 de març i dinamitzat per Equal Saree, va consistir en una breu explicació de la instal·lació en el marc del projecte Camina Tamshi i un recorregut per les diferents parts de la mateixa. Hi va assistir personal polític i tècnic de l’Àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Gavà i del Conseil Régional de Tanger-Tétouan, tècniques de cooperació del Fons Català de Cooperació. Volem agraïr la assistència dels diferents col·lectius de dones de Gavà i del nord del Marroc, Xarxa Espai de Ciutadania de Tànger, AFFA-RIF i Assaida Al Horra.

Per als que no pogueu anar-hi, podeu fer el recorregut a través de la web del projecte. Entreu-hi!

P1000902 P1000890 P1000888 P1160495 10351604_10206206837710308_2536092101211083315_n P1000903 P1000923 P1000914 P1000930

12

Inaugurem Femme el parc!

El proper 7 de març inaugurem Femme el parc! Aquesta exhibició té la voluntat de fer visibles les bones pràctiques que el municipi de Gavà ha realitzat en relació a la incorporació de la perspectiva de gènere a l’urbanisme al Parc Municipal Torre Lluch. A través de la informació que trobaràs arreu del parc et convidem a endinsar-te en els factors urbans que faciliten el nostre dia a dia.

Ens veiem el dissabte 7 de març a partir de les 12h del matí al parc de la Torre Lluch!

12

Caminant pels carrers de Gueznaia

Avui ha tingut lloc l’últim taller participatiu a Gueznaia. Hem fet una activitat de reconeixement pels carrers del municipi per conèixer, a través dels relats de les veïnes i veïns i de l’experiència pròpia, els recorreguts i espais quotidians de les dones. Hem identificat les qüestions favorables i desfavorables que havien aparegut als tallers anteriors. Les properes sessions de treball les dedicarem a treure conclusions amb l’equip tècnic i a pensar possibles solucions.

14

Treballant Gueznaia

Aquests dies estem realitzant a Gueznaia els tallers de formació metodològica per al personal tècnic del municipi i els tallers participatius amb les veïnes. Avui ha tingut lloc l’activitat “Cadena d’itineraris quotidians” amb les veïnes de Gueznaia, per obtenir informació sobre la seva experiència quotidiana, els problemes principals que hi troben per desenvolupar les activitats diàries i els aspectes positius que cal mantenir o reproduïr. L’experiència ha estat molt positiva, amb una notable participació de veïnes de totes les edats i una gran implicació del personal tècnic i polític del municipi. Volem agraïr al municipi de Gueznaia la seva calurosa acollida.

12

This Campaign has ended. No more pledges can be made.